PROGRAMOK

A változtatás jogát a rendezők fenntartják.

2021. augusztus 15. Kobuci kert

Tölts egy teljes napot Budapesten Django Reinhardt zenéjének szentelve!

Négy hazai fellépő, jam színpad, további programok a Django Feszten.

NAGYSZÍNPAD

15:00 kapunyitás

16:30 Canarro, vendég: Marosi Zoltán 

18:00 Budapest Gypsy Swing & Szőke Nikoletta

19:30 Valami Swing – Hot Jazz & Cool Swing

21:00 Roby Lakatos Ensemble, vendég: Gyárfás István

A fellépőkről bővebben lent!

JAM SZÍNPAD

vezeti: Lakatos Vilmos és Kállai Dezső

17:30 Django Jam #1

19:00 Django Jam #2

20:30 Django Jam #3

22.00 Django Jam #4

NAGYSZÍNPAD

Roby Lakatos Ensemble & Gyárfás István

Egy különleges, soha nem látott felállás: Roby Lakatos legújabb, héttagú, saját “sztárformációja”, a Roby Lakatos Ensemble tagjai, a magyar muzsikusok krémjéből összeállt zenekar, a régi, cigányzenekarokat idéző felállás elképesztő világzenei utazást mutat be.

Mindez a legendás, urbánus jazz-zenész archetípusának alfájával egészül ki Gyárfás István jazz gitáros személyében. Még senki nem tudja, mi fog ebből kisülni, ott kell lenni, hogy megtudd.

Budapest Gypsy Swing & Szőke Nikoletta

A Budapest Gypsy Swing zenéjében ötvözi a francia és magyar kávéházak hangulatát, követve a stílusra jellemző improvizációs virtuozitást. A zenekar alapítója Illés Ferenc, akinek a nevéhez fűződik az első magyar nyelvű gypsy jazz gitározással foglalkozó honlap, a jazzmanouche.hu megalkotása.

Ezen az estén a montreux-i versenygyőztes, Junior Prima Díjas jazz énekesnő, Szőke Nikoletta lesz a vendégük. A zenekar azt a klasszikus, de könnyed, a jazz friss energiájával teli zenét hozzák magukkal, amit Django Reinhardt alkotott meg.

Canarro & Marosi Zoltán

A nyugat-európai manouche swing és Budapest múltszázadi szalonzenéi keverednek a jazz szabadságával a Cannaro koncertjein. Sodró lendület, életöröm (fröccsökkel és sörökkel). Zenéjük a tradicionális gypsy jazz, más néven a swing manouche stílus köré épül…néha kicsit ledől, de tulajdonképpen épül. Izgalmas virtuózitás, sodró rendület vár a Canarro koncertjén.
A zenekar vezetője, Szakál Tamás hegedűs, a hazai Django-világ alaptagja. Virtuóz improvizálásán, gyönyörű dallamain és egyedi énekhangján túl zenekarvezetői és produceri tevékenységéről ismert. Legújabb formációja a Blue Canarro Group. A Django Fesztiválra a leginkább “djangós” felállással érkezik, két gitárral, hegedűvel és nagybőgővel, amit kiegészít az ének és a harmonika.
Marosi Zoltán harmonikás, számos produkció állandó tagja, aki a balkáni dallamok és a jazz mellett számtalan más műfajban is otthon érzi magát. Ilyen többek között a jazz manouche, amit a Canarro gyakori vendégeként már többször hallhattunk tőle.

Valami Swing – HOT JAZZ & COOL SWING since 2015

A húszas évek Párizsának utcáin született egy zenei stílus, ami hamarosan bejárta az egész világot. Az amerikai jazzt, swinget, hot clubot, a sanzonokat, a népzenét és a tradicionális cigányzenét egyesítő manouche jazz végül Django Reinhardt, a legendás gitáros kezei által kristályosodott ki azzá a csodálatos zenévé, amiért ma is milliók rajonganak világszerte.

A Valami Swing tagjait is ennek a zenének a szeretete hozta össze, de már a kezdetektől feszegetik a műfaj kereteit. A hosszú évek óta tartó közös zenélés alatt természetes módon alakult ki a saját stílusuk, melyet úgy hívnak: Hot Jazz & Cool Swing.

JAM SZÍNPAD

LAKATOS VILMOS

Édesapja a legendás Mátyás Pince prímása és többszörösen kitüntetett hegedűművész, így a zene korán közel került hozzá, de a magyar manouche szcéna stabil tagja csak 15 évesen, autodidakta módon kezdett ismerkedni a műfajjal.
Részt vett Snétberger Ferenc programjaiban, 2018-ban az első Moscow Gypsy Jazz Festival meghívott vendége volt, ahol workshopokat is tartott. Számtalan zenekarban, műsorban játszik vagy működik közre. Eddigi talán legemlékezetesebb fellépésén a műfaj egyik császárával, Stochelo Rosenberggel játszott együtt.

KÁLLAI DEZSŐ

15 évesen kezdett el gitározni blues és rock stílusban. 17 évesen kezdett ismerkedni a jazz zenével, ezután jelentkezett a Snétberger zenei tehetség központba, ahol számos világhírű jazz-zenésztől tanulhatott. A Django Reinhardt féle manouche jazz-el mindezek után kezdett foglalkozni. Több hazai formációban is képviseli a stílust, ez a zenei szerelme. Legemlékezetesebb koncertjén Snétberger Ferenc zenekarával játszott a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A manouche jazz, így a Django Feszt sem nélkülözheti a közös örömzene alapját, azaz a jamet. A fesztivál Jam Színpadán lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy beszálljon a zenélésbe, vagy hallgassa, nézze, és megismerje a többi hazai Django hívőt. A Jam Színpad mesterei: Lakatos Vilmos és Kállai Dezső, a jam repertoárja: Django. Hozzatok hangszert!