PROGRAMOK

A változtatás jogát a rendezők fenntartják.

2022. augusztus 14.

Tölts egy teljes napot Budapesten Django Reinhardt zenéjének szentelve!

Nemzetközi és haza fellépők, nyitott jam színpad a Django Feszt Budapesten!

🌟DJANGO & STEPHANE NAGYSZÍNPAD🌟

15:00 kapunyitás

16:00 🌟EMMET RAY EXPERIENCE [HU]

17:30 🌟DEJAN KRSMANOVIC BALKANY GYPSY JAZZ QUARTET [SRB]

19:00 🌟MÉG EGY KÖRT! GYPSY JAZZ BAND [HU] ft, 🌟ROBY LAKATOS [HU] & 🌟LÉO ULLMANN [FR]

20:30 🌟AURORE VOILQUÉ TRIO [FR] ft. 🌟ANGELO DEBARRE [FR]

🌟JAZZMANOUCHE.HU JAM SZÍNPAD🌟

Nyitott jam a jazz manouche szerelmeseinek Illés Ferenccel, az első magyar nyelvű gypsy jazz gitározással foglalkozó honlap, a jazzmanouche.hu megalkotójával, és a Budapest Gipsy Swing zenekar vezetőjével. Kezdés 15:00, a nagyszínpados fellépők közti szünetekben várunk titeket!

🌟DJANGO & STEPHANE NAGYSZÍNPAD🌟

AURORE VOILQUÉ TRIO ft. ANGELO DEBARRE

Az Aurore Voilqué Trio tagjai évtizedek óta játszanak egymással különböző formációkban. A zenekar hivatalosan 2017-ben alakult meg, Angelo Debarre csatlakozásával a kvartettá bővült a formáció. A tagok mindegyike kiemelkedő művész a saját zenei posztján.

Aurore Voilqué hegedűs kezdeményezésére a project gyorsan format öltött: a ritmusgitáros Mathieu Chatelain, a nagybőgős Claudius Dupont. Ehhez a trióhoz csatlakozott a gypsy jazz gitározás legendája, Angelo Debarre. A zenekar zenei érzékenysége egy közös platform és crossover hozott létre a jazz, a francia zene és a gypsy jazz között.

2018. nyarán rögzítették Valse Bohémiéne című albumukat, melyet mind a kritikusok mind a közönség felmagasztaltak. A tagok elismertsége és hírneve által az Aurore Voliqué Trio hamar közönségére talált, és megalakulása óta folyamatosan turnézik.

Aurore Voilqué

hegedű, ének, zenekarvezető

Angelo

Debarre

gitár

Bővebben…

Mathieu

Chatelain

ritmusgitár

Bővebben…

Claudis

Dupont

nagybőgő

Bővebben…

ROBY LAKATOS

a Django Feszt Budapest védnöke

Bihari egyenes ági leszármazottja, Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. Többek között játszott a világhírű hegedűművésszel, Maxim Vengerovval és Nikolai Schneiderrel is. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda, a Columbia szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév.

Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.

Óriási öröm számunkra, hogy Roby Lakatos elfogadta felkérésünket a Django Feszt védnökének szerepére!

DEJAN KRSMANOVIC BALKAN GYPSY JAZZ QUARTET

Dejan Krsmanović zeneszerző, gitáros, ezidáig négy lemezt adott ki. Számtalan jazz- és világzenei fesztivál állandó fellépője Szerbiában és Európában. Első albuma You know what!? címmel jelent meg 2012-ben.
A híres gitáros és producer, Jon Larsen ezután felkérte, hogy egyik kompozícióját, a “Maro, Maro”-t kiadhassa, majd szerepeltethesse egy, Django Reinhardt zenéjének emlékére kiadott válogatáslemezen, melyen a manouche világ több legendás alakja is szerepelt. Dejan Második lemeze Komedija címmel 2019-ben jelent meg, melyen a virtuóz harmónikás, Jordan Đević a partnere.
2020-ban a Dejan Krsmanović Trio a Nišville Jazz Festival-on lépett fel, és 2021-ben két albumot jelentetett meg: Ja sam! és Repertoar címmel, melyeken több saját kompozíció és sztenderdek is szerepeltek.
2022. januárjában a Dubaiban tartott World Expo-n a szerbiai kultúra nagykövete volt.

LÉO ULLMANN

EMMET RAY EXPERIENCE

Kortárs tradicionális jazz a legendás Emmet Raynek dedikálva.

A 2019-ben alakult, eredetileg 4 tagból álló zenekar a hot jazz, a „manouche” és a tradicionális jazz hatására írt, Woody Allen filmjeinek hangulatát idéző saját szerzeményeit a„világ második legjobb gitárosának”, Emmet Ray-nek dedikálja. A stílus eredetét pedig Django Reinhardt méltatlanul elhanyagolt dalain keresztül, kortárs jazz elemekkel, új zenei gondolatokkal kiegészítve eleveníti fel.

JAZZMANOUCHE.HU JAM SZÍNPAD

🌟JAZZMANOUCHE.HU JAM SZÍNPAD 🌟Illés Ferenc vezetésével


Nyitott jam a jazz manouche szerelmeseinek Illés Ferenccel, az első magyar nyelvű gypsy jazz gitározással foglalkozó honlap, a jazzmanouche.hu megalkotójával, és a Budapest Gipsy Swing zenekar vezetőjével.

A manouche jazz, így a Django Feszt sem nélkülözheti a közös örömzene alapját, azaz a jamet. A fesztivál Jam Színpadán lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy beszálljon a zenélésbe, vagy hallgassa, nézze, és megismerje a többi hazai Django hívőt. A Jam Színpad mestere: Illés Ferenc!