Kádár Dávid

Kádár Dávid

főszervező

A Valami Swing együttes tagja, zenekarával öt éve népszerűsíti a műfajt kishazánkban. Játszottak már az országban keresztül-kasul, Operabálon és pomázi veteményeskertben, de megfordultak már Django lakhelyén, a manouche jazz Mekkájának számító Samois-sur-Seine-ben, a több mint negyven éve rendszeresen megrendezett, “hivatalos” Django Reinhardt emlékfesztiválon is. Dávid megszállott Django-rajongó, kutató, koncertek és manouche jam sessionök szervezője, blogok szerzője.

Wizner Balázs

Wizner Balázs

főszervező

Filmkészítő, zeneszerző, trombitás.A Django Feszt társ-főszervezője, tanácsadó, kapcsolatépítő, aki sok évtizedes projektépítő tapasztalatával segíti és inspirálja a fesztivál létrejöttét.

Roby Lakatos
a Django Feszt védnöke

Bihari egyenes ági leszármazottja, Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. Többek között játszott a világhírű hegedűművésszel, Maxim Vengerovval és Nikolai Schneiderrel is. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda, a Columbia szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév. Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.
Óriási öröm számunkra, hogy Roby Lakatos elfogadta felkérésünket a Django Feszt védnökének szerepére!

PARTNEREINK

Köszönet a Django Feszt Budapest megvalósulásában részt vállaló partnereinknek!

Django Feszt 2021