DJANGO FESZT BUDAPEST

A manouche jazz legfontosabb képviselője, “keresztapja” Django Reinhardt gitáros volt. A Django Feszt az ő emléke előtt tisztelegve kapta nevét.

Több évnyi kitartó zenélés és szervezkedés vezetett oda, hogy végre megszülessen bennünk a gondolat, hogy miként tudnánk összefogni a manouche jazz világát: a zenészeket, táncosokat, a műfaj rendíthetetlen követőit és jövendőbeli rajongóit.

Reméljük, hogy a Django Feszt hagyományt teremtve évente ismétlődő eseménnyé válik, és idővel felkelti a környező országok fesztivállátogatóinak figyelmét is, ezáltal egy nagy, határokon átívelő közösséget alkotva.

SZERVEZŐK

Kádár Dávid

Kádár Dávid

főszervező, alapító

A Django Feszt Budapest ötletgazdája és alapítója. A Valami Swing együttes tagja, zenekarával tíz éve népszerűsíti a műfajt kishazánkban. Játszottak már az országban keresztül-kasul, Operabálon és pomázi veteményeskertben, de megfordultak már Django lakhelyén, a manouche jazz Mekkájának számító Samois-sur-Seine-ben, a több mint negyven éve rendszeresen megrendezett, “hivatalos” Django Reinhardt emlékfesztiválon is. Dávid megszállott Django-rajongó, kutató, koncertek és manouche jam sessionök szervezője, blogok szerzője.

Hibály Mónika

Hibály Mónika

szervező

A Pepita Tánc Egyesület vezetője, az Ice Swing Holiday nemzetközi swing táncos fesztivál
főszervezője, lelkes lindy hop tanár immáron 10 éve és őrült jazz rajongó.
A Valami Swinggel, Dáviddal, és így a Django Feszttel a tánc hozta össze és hát miből lesz a cserebogár. Azok az emberek,akik hasonló dolgokért őrülnek meg előbb utóbb egymásra találnak, hogy még jobb dolgokat
alkothassanak.

Wizner Balázs

Wizner Balázs

szervező

Filmkészítő, zeneszerző, trombitás.A Django Feszt társ-szervezője, tanácsadó, kapcsolatépítő, aki sok évtizedes projektépítő tapasztalatával segíti és inspirálja a fesztivál létrejöttét.

Pap Gergely

Pap Gergely

PR, logisztika

Pr-, és turnémenedzser a Firkin zenekarban, zenész, ennek köszönhetően olyan neves nemzetközi eseményeken is megfordul, idén nyáron, mint a Lent Festival (SLO), a Keltská Noc (CZ), vagy a Rockharz (DE). Egyik legnagyobb örömét zenekarok, hangszerek, hangosító berendezések fuvarozásában leli. Nagy örömmel vett részt a 2022 -ben megrendezett Django fesztivál lebonyolításában, 2023 -tól pedig a szervezői csapat részét képezi. A fesztiválon főként koordinátori, és logisztikai feladatokat lát el.

Roby Lakatos
a Django Feszt védnöke

Bihari egyenes ági leszármazottja, Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. Többek között játszott a világhírű hegedűművésszel, Maxim Vengerovval és Nikolai Schneiderrel is. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda, a Columbia szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév. Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.
Óriási öröm számunkra, hogy Roby Lakatos elfogadta felkérésünket a Django Feszt védnökének szerepére!

PARTNEREINK

Köszönet a Django Feszt Budapest megvalósulásában részt vállaló partnereinknek!